A Karacs Ferenc Múzeum akadálymentesítése

A Karacs Ferenc Múzeum akadálymentesítése, új közösségi fogadótér és korszerű koedukált mellékhelyiség kialakítása

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató által 2016. május 9-én kiadott TOP- 7.1.1-16 Kulturális és közösségi terekinfrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című felhívása alapján a Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum, mint Kedvezményezett 2019. május 29-én támogatási kérelmet nyújtott be, mely alapján Támogató a

A Karacs Ferenc Múzeum akadálymentesítése, új közösségi fogadótér és korszerű koedukált mellékhelyiség kialakítása

című TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00267 azonosítószámú támogatási kérelmét elbírálta és támogatásra alkalmasnak minősítette.

A szerződött támogatás összege: 3.000.000 Ft, mely 100 % támogatást nyújt a projekt megvalósításához, melynek tervezett befejezési dátuma: 2020. június 30.


A projekt célja: A Múzeum épületében az 1970-es évek végén került sor mellékhelyiség kialakítására, mely ugyan az épületben kapott helyet, de annak megközelítése csak az épületen kívülről, az udvar felől lehetséges. Ami a 21. században már nem elfogadható és mivel nem koedukált a rendezvények lebonyolítása során is igen nagy nehézséget okoz. A jelenlegi mosdóhelyiséget az udvar irányába bővítjük, 7m2 területtel: férfi és női-mozgássérült mellékhelyiséget létrehozva, melynek bejáratát áthelyezzük az épületen belülre. A bejárat előterében akadálymentes megközelítéssel egy kisebb fogadó- és pihenőteret alakítunk ki, melyet pulttal, jelképes válaszfallal különítünk el a többi helyiségtől. A fogadótérben kialakított pult beépítésével kialakításra kerül egy jegypénztár és múzeumi bolt, ahol a látogató az intézmény kiadványai és ajándéktárgyak mellett a reklám és promóciós anyagokhoz is hozzájuthat. A fogadó- és pihenőtér konferenciák, rendezvények esetén regisztráció, illetve ruhatár helyszínéül szolgálhat, amelynek megközelítése akadálymentes mind a fő és hátsóbejáratok tekintetében.

Mondd el a véleményed!
PORTRÉ: Kecskés Gyula

Kecskés Gyula
(1901. július 12 – 1987. december 31)
helytörténeti kutató

Portré: Csenki Sándor

Csenki Sándor 
(1920. március 16. – 1945. január 19.)

Emlékezet: Arnóth Sándor

Arnóth Sándor
(1960. február 22.–2011. március 16.)

Karacs Ferenc Múzeum Füzetei 2018.

Karacs Ferenc Múzeum Füzetei 2018.

Kövess minket facebookon!