Nagyjaink Panteonja és az időszaki kiállítótér fejlesztése


Nagyjaink Panteonja és a Karacs Ferenc Múzeum időszaki kiállítóterének korszerűsítése

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató által 2016. május 9-én kiadott TOP-7.1.1-16 Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című felhívása alapján a Püspökladány Múzeumáért Alapítvány, mint Kedvezményezett 2019. május 29-én támogatási kérelmet nyújtott be, mely alapján Támogató a

Nagyjaink Panteonja és a Karacs Ferenc Múzeum időszaki kiállítóterének korszerűsítése

című TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00265 azonosítószámú támogatási kérelmét elbírálta és támogatásra alkalmasnak minősítette.

A szerződött támogatás összege: 3.000.000 Ft, mely 100 % támogatást nyújt a projekt megvalósításához, melynek tervezett befejezési dátuma: 2020. június 30.


A projekt célja: A múzeum folyosójának átalakítása Nagyjaink Panteonjává és a Karacs Ferenc Múzeum időszaki kiállítóterének korszerűsítése

A múzeum kiállító tereit összekötő folyosót, melyen Rettegi Istvánné bronz domborműve és Arnóth Sándor Emlékhelye található "Nagyjaink Panteonjává", múzeumi kiállítótérré alakítunk át. Létrejön egy történelmi, bronzból készült arcképcsarnok, amelyet később Szűcs Sándor, Dorogi Márton, és Csenki Imre portréjával egészítünk ki.

Időszaki kiállítóterünk a helyi értékek bemutatásán túl országos szintű és jelentőségű tárlatoknak is helyet ad. A kiállítótér padlóburkolata és falai állapotukból adódóan felújításra szorulnak. Szükséges a kiállítótér sínrendszerének átalakítása, korszerűsítés, új nyílászáró beszerzése vagy a régi felújítása, és fényzáró fóliával való ellátása. A múzeumi törvények által jogszabályban meghatározott műtárgyvédelmi paramétereknek megfelelő műtárgykörnyezet kialakítása. A jelenlegi hullámos padlóburkolat átalakítása is esztétikai szempontból szükségszerű: új, az épület stílusához, kiállítótér jellegéhez illő ízléses hidegburkolatra való cserélése.

  

 

 

 

Mondd el a véleményed!
PORTRÉ: Kecskés Gyula

Kecskés Gyula
(1901. július 12 – 1987. december 31)
helytörténeti kutató

Portré: Csenki Sándor

Csenki Sándor 
(1920. március 16. – 1945. január 19.)

Emlékezet: Arnóth Sándor

Arnóth Sándor
(1960. február 22.–2011. március 16.)

Karacs Ferenc Múzeum Füzetei 2018.

Karacs Ferenc Múzeum Füzetei 2018.

Kövess minket facebookon!