Pályázatok

A Karacs Ferenc Múzeum dokumentumainak, könyveinek restaurálása

Szakmai beszámoló:

A múzeum dokumentumainak és könyveinek hosszú távú megőrzése céljából az NKA Közgyűjtemények Kollégiumához benyújtott 204111/04000 azonosító számú pályázat célja, a gyűjteményben lévő dokumentumok és könyvek állapotának javítása, restaurálása, kiállíthatóvá tétele.


Gyűjteményvédelem

Szakmai beszámoló:
A múzeum gyűjteményének védelme és hosszú távú megőrzése céljából fertőtlenítés, portalanítás és kártevő mentesítés céljából az Nka Közgyűjtemények Kollégiumához benyújtott 3543/00154 azonosító számú pályázat célja, a közgyűjteményben lévő műtárgyak állapotának megóvása, további romlásának megelőzése.


Csillagos Éjszaka

Szakmai beszámoló
Pályázati azonosító: 3507/00141

Múzeumunk életében mindig kiemelkedő esemény a Múzuemok Éjszakája rendezvény. Az egész estés nagyrendezvény szervezésnél évről évre nagyon fontosnak tartjuk, hogy minden látogatói korosztály érdeklődését színvonalas programelemekkel keltsük fel. Ezért a közönség részére a múzeum épületében és kertjében figyelemfelhívó, érdekes programokat szervezetünk.

A rendezvény megvalósítását támogatta az NKA- Közgyűjtemények Kollégiuma

 Térképezd fel...!

Szakmai beszámoló
Pályázati azonosító: 204107/00193

A Karacs Ferenc Múzeum „Térképezd fel…!” című programjában a reformkorban alkotó híres püspökladányi születésű térképkészítő és rézmetsző mester, Karacs Ferenc életművének állított emléket. A középkori hagyományokat felelevenítve a művészet, a mesterség és az asztrológia hármasságát idéztük meg a Múzeumok Éjszakáján. Szokásunkhoz híven idén kilencedik alkalommal gyújtunk Szentivánéji tüzet, hogy elűzzük a sötétséget, és a parazsat átugorva megtisztulhassunk.

A rendezvény megvalósítását támogatta az NKA- Közgyűjtemények Kollégiuma


Tizedik Szent Iván Éji tűzugrás

Szakmai beszámoló
Pályázati azonosító: 204107/00268

A Karacs Ferenc Múzeum rendezvényei sorában az egyik legjelentősebb a Múzeumok Éjszakája egész napos program, amelyet idén a tízedik alkalommal szerveztünk meg. Évről évre nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden látogatói korosztály számára biztosítsuk a színvonalas kikapcsolódás lehetőségét. Idén az éjszaka a tízes szám bűvöletben zajlott.

A rendezvény megvalósítását támogatta az NKA- Közgyűjtemények Kollégiuma.


Mondd el a véleményed!
PORTRÉ: Kecskés Gyula

Kecskés Gyula
(1901. július 12 – 1987. december 31)
helytörténeti kutató

Portré: Csenki Sándor

Csenki Sándor 
(1920. március 16. – 1945. január 19.)

Emlékezet: Arnóth Sándor

Arnóth Sándor
(1960. február 22.–2011. március 16.)

Karacs Ferenc Múzeum Füzetei 2018.

Karacs Ferenc Múzeum Füzetei 2018.

Kövess minket facebookon!